In plaats van rundergehakt kan je ook kippengehakt gebruiken. In plaats van verse of diepvries italiaanse kruiden, kan je ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken. Gebruik dan 1 theelepel in plaats van 1 eetlepel.
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.
4 el paneermeel, 1 ei, peper, zout en italiaanse kruiden door het gehakt mengen en hiervan 8 kleine, platte hamburgers maken. De hamburgers door de rest van de paneermeel halen en in per kant 3 minuten bakken in hete olijfolie. Leg ze daarna naast elkaar in een ovenschaal.
De gedroogde tomaten eventueel in reepjes snijden.
Snijd de vleestomaten in plakken en leg deze plakken op de burgers. Strooi er versgemalen peper overheen. Leg hierop de plakken mozzarella en daarop de reepjes gedroogde tomaat.
Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
Serveer de mozzarellaburgers op een broodje, bestrooid met bieslook, of basilicum.
Vervang de gedroogde tomaten door ansjovis, gecombineerd met kappertjes.